Mikaela Alaputto

Leg. Djursjukskötare

Michaela började på Östersunds Djursjukhus 2012. Innan har hon gått djursjukskötar-utbildning i Finland som hon var klar med 2009. Efter det jobbade hon flera år på en djurklinikskoncern i Göteborg och Kungsbacka. Där kunde hon finnas på alla olika avdelningar och tog sig särskilt an många av de mer nyutexaminerade veterinärerna för att på så sätt vara ett extra stöd.

Michaela är intresserad utav sårvård, akutsjukvård och omvårdnad av patienterna. Man finner henne lika ofta inne hos en akut dålig patient där hon lugnt gör allt för att hjälpa veterinären stabilisera denne som övervakande en narkos eller sittande inne hos en patient småpratande medan hon medicinerar, lägger bandage, tvättar sår eller bara ger lite extra klappar och kramar.

Det Mikaela tycker är bäst med att vara djursjukskötare på Östersunds djursjukhus är att vi kan erbjuda vård dygnet runt, året runt. Hon arbetar just nu endast nätter då hon tycker om att kunna ta emot en akut sjuk/skadad patient och följa den genom hela vårdprocessen från stabilisering/röntgen/blodprover, till operation och sedan inskrivning och fortsatt vård på vårdavdelningen.