Välkommen till Östersunds Djursjukhus!

Östersunds Djursjukhus är en del av Mittnorrlands Djursjukvård AB som har kliniker i Åre, Östersund, Sundsvall och Härnösand. Vi erbjuder dig och ditt djur professionell hjälp och ett personligt engagemang – dygnet runt, året runt.

Vi erbjuder avancerad djursjukvård dygnet runt, året om. Vi lägger stor vikt vid att du som djurägare ska känna dig trygg med oss i både små och stora veterinärmedicinska frågor. Vi utför både ortopediska och medicinska utredningar och har en välutrustad kirurgisk avdelning med särskild inriktning mot ortopedi och akutkirurgi.

Vår vårdavdelning är bemannad dygnet runt och här behandlas ett stort antal intensivvårdspatienter och patienter som behöver vård under flera dygn.

Vid vaccinering samt avmaskning för införsel till Norge krävs tidsbokning på Djursjukhuset.

Tidsbokning på tel 063-13 40 00

Du kan inte boka tid via vår e-post.
    Besök avbokas senast 24h innan. Uteblivet besök debiteras 350kr

Viktigt gällande smittspridning av covid-19

Med anledning av den snabba smittspridningen, för att skydda vår personal från smitta och för att du som kund ska känna dig trygg att besöka oss, inför vi ytterligare restriktioner på alla kliniker inom MittNorrlands Djursjukvård (Djursjukhuset Sundsvall, Kusthöjdens Djurklinik, Östersunds Djursjukhus, Åre Djurklinik samt Ejra Djurklinik).

Måndagen den 13 december börjar vi använda munskydd för både personal och djurägare. Vi vill att du som kommer med djuret är fri från symtom som kan bero på Covid19. Vi vill också att du kan visa upp att du vaccinerats två gånger genom att du laddar ner ett covidbevis. Det gör du enkelt från www.covidbevis.se Om du haft covid kan du visa upp ett positivt prov.
    Om du inte är fullvaccinerad behöver ditt djur företrädas av en frisk person som är det. Om du inte känner någon som kan hjälpa dig och djuret inte är akut sjukt kan du välja att avboka besöket utan kostnad (för besök bokade före den 13 december).
    Om du inte är vaccinerad eller är sjuk kan vi ta emot ditt djur utan dig och kommunicera med dig per telefon.

Håll avstånd i väntrummet och du som inte vaccinerat dig ännu - ta chansen att bidra till en minskad smittspridning och att skydda våra bräckligaste medmänniskor i samhället från att insjukna i coronainfektion genom att vaccinera dig. Det gör du enkelt via denna länk.

Välkomna med ditt djur till ett smittsäkert besök hos oss!

Vid ytterligare frågor om C19-rutiner vänligen mejla verksamhetschef maria.karlsson@djursjukhusetsundsvall.se

Faktura och betalning

Från 2020-06-01 tar vi inte emot kontant betalning på kliniken.

Från 2020-07-31 skickar vi fakturor via epost, om du önskar att få fakturan på posten vänligen meddela receptionen vid ankomst.

Från 2020-10-05 hänvisar vi i första hand alla fakturafrågor till ekonomi@ostersundsdjursjukhus.se . Har man inte möjlighet att maila eller väldigt gärna vill få hjälp över telefonen hänvisar vi till tidsbokningskön i telefonen.

Allmän information

Pga hög belastning på akuten och i förlängningen operationsavdelningen utför vi inga elektiva kastrationer under sommaren.

Alla HD/ED röntgen hänvisas för tillfället till Ejra Djurklinik, ring 063-131500 för tidsbokning.

Välkomna!