Kirurgi

  Djursjukhuset har en välutrustad och modern operationsavdelning där våra veterinärer utför alla vanligt förekommande kirurgiska ingrepp. Allt från enklare rutiningrepp till avancerade ortopediska operationer.

  Två av våra veterinärer har ett extra stort intresse för ortopedisk kirurgi och de opererar både frakturer samt planerade ortopediska ingrepp vid t.ex. korsbandsskador och patellaluxationer.

  Vi lägger stor vikt vid akutkirurgi och har ständigt beredskap för detta – DYGNET RUNT, ÅRET OM!

  Veterinär och speciellt utbildade djursjukvårdare med tillgång till avancerad anestesi- och övervakningsutrustning skräddarsyr narkosen för varje enskild operationspatient.
  Vi har stort fokus på säkra narkoser samt god smärtlindring för alla våra operationspatienter.

  Alla patienter tas emot direkt på morgonen och får stanna hos oss över dagen, eller om det är större ingrepp, även över natten. Ni Djurägare får inte vara med inne på operations- och uppvakningsavdelningen, detta för att vi ska kunna hålla en så lugn och ren miljö som möjligt för patienterna. Det är en fördel för djuret att få vara hos oss en stund innan själva operationen. De hinner då komma till ro i miljön och de hinner få alla de nödvändiga mediciner de behöver innan själva operationen.

  Det kan ibland kännas väldigt jobbigt att lämna sitt djur men vi tar väl hand om honom eller henne. (Om Ditt djur blir oroligt ringer vi genast upp och hör med er om ni kan hämta tidigare eller komma och sitta tillsammans med ert djur).